MTM and Innovation

Conference

In 2018 mochten wij als MTM Association Benelux op 3 mei weer te gast zijn bij een interessante onderneming. Ook nog eens op de prachtige locatie van Nike in Ham (BE). In het LITC-gebouw (lezingen) en in het warehouse (rondleiding) van Nike zijn wij gastvrij ontvangen.

De eerste lezing ging uiteraard over de ontwikkeling van

Nike. Het waarom Nike het levenslicht zag en hoe de ontwikkelingen wereldwijd plaatsvonden. Uiteraard kwam de Belgische locatie ruimschoots aan bod in de presentatie van de heer Niki Paumen, de area manager bij Nike ELC.
Jos Valkenburg vertelde daarna over de ontwikkeling van de MTM-vereniging in de Benelux. De ontstaansgeschiedenis, de ongelofelijke groei in de 60-er jaren en wat feitjes uit het verleden. De huidige situatie werd kort toegelicht. (Veel minder leden, maar meer cursus mogelijkheden) Om het verhaal compleet te maken, met aansluitend een toekomstperspectief.
De laatste presentatie werd door de heer Walter Vink, van Vink Video Analysis, verzorgt. Als Nike is ook zijn activiteit ontstaan in de sport: voetbalteam analyses. Dit heeft hij vertaald naar het bedrijfsleven. In de productie maakt hij analyses. Net als bij het voetbal, worden elementen opgeknipt en voorzien van codes. Door deze werkwijze worden waarde en niet waarde toevoegende activiteiten snel en gedetailleerd gepresenteerd. Kortom een ideale basis om processen te verbeteren. MTM kan daarbij gericht en efficiënt de normstelling vastleggen.
Kernwoorden: spaghetti diagram, MMO, groen-rood analyse, standaardisering, normtijd, bottleneck.

Presentatie impressies: