MTM: de sleutel tot efficiëntie en productiviteit binnen de Benelux.

Als het gaat om productiviteit en efficiëntie, is het verminderen van de tijd die nodig is om een taak uit te voeren vaak de meest effectieve manier om de output te verhogen. Maar hoe kan een bedrijf bepalen welke taken tijdverspillend zijn en hoe ze deze kunnen verminderen zonder de kwaliteit in gevaar te brengen?

Gelukkig biedt Methods-Time Measurement (MTM) de oplossing voor dit probleem. MTM is een methodologie voor het analyseren van taken en processen om de tijd die nodig is om ze uit te voeren te verminderen, terwijl de kwaliteit behouden blijft. In dit blog lezen we enkele goede ervaringen van bedrijven in de Benelux die MTM hebben toegepast om hun productiviteit en efficiëntie te verbeteren.

DAF Trucks

een Nederlands bedrijf dat vrachtwagens produceert, wilde de tijd die nodig is om zijn productielijn in te stellen en te veranderen verminderen. Het bedrijf besloot MTM toe te passen om te bepalen welke taken tijdverspillend waren en hoe ze deze konden verminderen. Met behulp van MTM heeft DAF Trucks de tijd die nodig is om de productielijn in te stellen en te veranderen met 50% verminderd, waardoor de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk zijn verbeterd.

Unilin

een Belgisch bedrijf dat zich richt op de productie van vloeren en panelen, wilde de tijd die nodig was om zijn productielijn in te stellen en te veranderen verminderen. Het bedrijf besloot MTM toe te passen om te bepalen welke taken tijdverspillend waren en hoe ze deze konden verminderen. Met behulp van MTM heeft Unilin de tijd die nodig is om de productielijn in te stellen en te veranderen met 60% verminderd, waardoor de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk zijn verbeterd.

VDL Nedcar

een Nederlands bedrijf dat auto’s produceert, wilde de productiviteit en efficiëntie van zijn productielijn verbeteren. Het bedrijf besloot MTM toe te passen om te bepalen welke taken tijdverspillend waren en hoe ze deze konden verminderen. Met behulp van MTM heeft VDL Nedcar de productiviteit en efficiëntie van zijn productielijn met 10% verhoogd, waardoor het bedrijf nu meer auto’s kan produceren in dezelfde tijd.

Deze drie voorbeelden laten zien hoe MTM kan worden toegepast om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijf te verbeteren. Door MTM toe te passen, kunnen bedrijven bepalen welke taken tijdverspillend zijn en hoe ze die kunnen verminderen met behoud van kwaliteit. Hierdoor kunnen bedrijven meer producten in minder tijd produceren, waardoor de productiviteit en efficiëntie toenemen.

MTM is een bewezen methodologie die met succes is toegepast door vele bedrijven in de Benelux en over de hele wereld. Door MTM toe te passen kunnen bedrijven hun productiviteit en efficiëntie verbeteren, kosten verlagen en hun concurrentievermogen vergroten. Als uw bedrijf worstelt met productiviteit en efficiëntie, overweeg dan MTM toe te passen om verbeterpunten vast te stellen en uw output te verhogen.