MTM and Ergonomics

Conference

De conferentie van 2017 (18 mei) vond plaats in Nederland.

Ditmaal zijn wij bij VDL Bus en Coach te gast geweest.

We kunnen terugkijken naar weer een geslaagde MTM Benelux conferentie, op 18 mei 2017.  Althans, dat is de conclusie na positieve reacties na afloop. Ook per mail werd dit door een aantal deelnemers nog eens bevestigd. Dit jaar eens 2 sprekers in plaats van 3. Dat gaf meer tijd voor verdieping en rust.

De net tot CEO benoemde

heer Coppens beet de spits af. Zijn presentatie over de aanpak om een complete organisatie te verbeteren, aan de hand van de “feestmuts”, sprak enorm aan. Met name de eenvoudigheid.

De rondleiding erna is als zeer interessant ervaren. Het invullen van door de deelnemers van potentiele verbeteringenformulier was een mooie geste van en naar de gastheer toe. Met enthousiasme werden de voorstellen door 3 VDL-medewerkers doorgewerkt. Een van de deelnemers werd zelfs beloond met een goody bag, voor de beste bijdrage.

De tweede spreker, dhr. Finsterbusch ging in op de ergonomische methoden die door MTM (mede) zijn ontwikkeld. Als eerste kwam EAWS, het Ergonomic Assement WorkSheet, aanbod. Daarna ging hij in op de laatste ontwikkeling: MTM-HWD©. Een systeem dat is gebaseerd op MTM-1, maar aangevuld met een softwarematige aanpak, wat resulteert in twee resultaten: de tijdnorm met de bijbehorende ergonomische resultaten.

Daarnaast was voor, tijdens en na afloop van de spreekbeurten, weer volop tijd om te netwerken. Waar uiteraard goed gebruik van gemaakt. Snel om zo’n middagbijeenkomst, maar je bent wel weer een ervaring rijker.

Conference 2017